26. juli 2018

Personvern og cookies

Personvernserklæring

Personvern, nettbasert behandling av personopplysninger:
Denne personvernerklæringen gjelder for Bare Tre sitt nettsted. Bare Tre AS (org. no. 919 221 984) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på nettsiden https://bare3.no.

Personopplysninger som behandles:
– Firmanavn
– Kontaktperson
– Firmaadresse/fakturaadresse
– Telefonnummer og e-postadresse
– Informasjon om din bruk av nettsiden, i form av blant annet hvilke undersider som besøkes, nettleserinstillinger og IP-adresse

Bare Tre AS samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato- og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort.

Hvordan informasjon innhentes?
Bare Tre AS samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider eller ved forespørsler inn til oss. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen.

Eksempel på skjema:
– Kontaktskjema
– Påmelding til å motta vårt nyhetsbrev på e-post

Hvorfor samler vi inn personopplysninger:
- For å kunne sende relevant informasjon
- For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester
- For å yte god kundeservice
- Besvare henvendelser som kommer inn til oss.
Navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å oss for å hjelpe deg med det du lurer på.

For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Vi har vurdert det slik at det er nødvendig for oss for å gjøre dette for å tilpasse nettsiden til våre brukere. Vi ivaretar imidlertid personvern ditt ved at vi kun bruker opplysningene til statistikk. I denne statistikken er det ikke mulig å identifisere deg som enkeltperson. Videre sletter vi personopplysningene som samles inn via nettsiden daglig.

Lagringstid:
Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for.

Dette innebærer at personopplysninger som brukes til å gi deg til markedsføring slettes, hvis du melder deg av nyhetsbrevet eller trekker ditt samtykke.

Hvordan slettes opplysningene?
Informasjon slettes på oppfordring ved å kontakte oss post@bare3.no.

Utlevering av informasjon til tredjepart?
Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området, med unntak av utsendelse av nyhetsbrev som gjøres med MailChimp som er lokalisert i USA.

Rettigheter:
Som bruker av nettsidene våre har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at Bare Tre AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du ta kontakt med oss.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av  personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt med oss. For å melde seg av nyhetsbrevet vårt kan du følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev.

Endringer:
Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Hvis vi har dine kontaktopplysninger vil vi gjøre deg oppmerksom på disse forandringene. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.

Informasjonskapsler (Cookies)

I henhold til Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), må alle besøkende på et nettsted som benytter informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om at nettstedet benytter informasjonskapsler. De må også ha tilgang til informasjon om årsaken til at de blir brukt. Besøkende må også godkjenne at informasjonskapsler blir benyttet. Godkjenningen gjøres gjennom innstillingene i nettleseren.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel (cookie), enten midlertidig eller vedvarende, er en liten fil som blir lagret på din datamaskin. Vanligvis bruker nettsteder en cookie til å forbedre din brukeropplevelse (raskere visning av sider) og ved innlogging.

For mer generell informasjon om informasjonskapsler, se Wikipedia-artikkelen om Informasjonskapsler.

Deaktivering av informasjonskapsler:

Du kan forhindre bruk av informasjonskapsler ved å justere innstillingene i nettleseren din (se hjelpen til nettleseren din for hvordan du gjør dette). Vær oppmerksom på at deaktivering av informasjonskapsler vil påvirke funksjonaliteten til denne og mange andre nettsteder du besøker. Deaktivering av informasjonskapsler vil vanligvis føre til at du også deaktiverer visse funksjoner og funksjoner på dette nettstedet. Derfor anbefales det at du ikke deaktiverer informasjonskapsler.

Sletting av informasjonskapsler:

Du kan også slette informasjonskapsler som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av nettleseren din.

Informasjonskapslene vi bruker:

E-post nyhetsbrev relaterte informasjonskapsler

Dette nettstedet tilbyr nyhetsbrev eller epost abonnementstjenester, og informasjonskapsler kan brukes til å huske om du allerede er registrert, og om du vil vise visse varsler som bare kan være gyldige for abonnement / abonnenter.

Skjema relaterte informasjonskapsler

Når du sender inn data til et skjema, som for eksempel kontaktskjemaet, kan informasjonskapslene settes inn for å huske dine brukerdetaljer for fremtidig korrespondanse.

Nettsted relaterte informasjonskapsler

For å gi deg en god opplevelse på dette nettstedet, gir vi funksjonaliteten til å angi dine preferanser for hvordan dette nettstedet kjører når du bruker det. For å huske dine preferanser må vi sette inn informasjonskapsler slik at denne informasjonen kan ringes når du kommuniserer med en side, påvirkes av dine preferanser.

Tredjeparts informasjonskapsler:

I noen spesielle tilfeller bruker vi også informasjonskapsler levert av pålitelige tredjeparter. Følgende avsnitt beskriver hvilke tredjeparts informasjonskapsler du kan støte på via dette nettstedet.

Dette nettstedet bruker Google Analytics, som er en av de mest utbredte og pålitelige analysene på nettet for å hjelpe oss å forstå hvordan du bruker nettstedet og måter vi kan forbedre opplevelsen på. Disse informasjonskapslene kan spore ting som hvor lenge du bruker på nettstedet og sidene du besøker, slik at vi kan fortsette å produsere engasjerende innhold.

For mer informasjon om Google Analytics-informasjonskapsler, se den offisielle Google Analytics-siden.

Fra tid til annen tester vi nye funksjoner og gjør subtile endringer i måten nettstedet leveres på. Når vi fremdeles prøver nye funksjoner, kan disse informasjonskapslene brukes til å sikre at du får en konsistent opplevelse mens du er på nettstedet, samtidig som vi sikrer hvilke optimaliseringer våre brukere setter pris på mest.

Samtykke i bruk av cookies:

Dersom dine innstillinger i din nettleser er satt til å akseptere informasjonskapsler, samtykker du i at Bare Tre bruker cookies når du besøker våre nettsider (www.bare3.no).

Mer informasjon:

Forhåpentligvis har dette klargjort ting for deg og som tidligere nevnt, hvis det er noe du ikke er sikker på om du trenger det eller ikke, er det vanligvis sikrere å ha informasjonskapsler aktivert dersom det samhandler med en av funksjonene du bruker på nettstedet vårt.

Hvis du fortsatt søker etter mer informasjon, kan du kontakte oss via e-post: post@bare3.no